Όλα τα παιδιά είναι ίσα!!!

      Η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών από ξένες χώρες είναι πολύ μεγάλη υπόθεση μιας και καθημερινά το βιώνουμε όπως να γεμίζουν οι δρόμοι σε πολλές χώρες με παιδιά από όλο τον κόσμο που είτε χάσανε τους γονείς τους είτε οι γονείς τους τα παράτησαν σε κάποια δύσκολη συνθήκη της συμβίωση τους. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι διάφορων χωρών και τι λύσεις βρήκανε.

       Τον διάλογο ξεκίνησε η Ρωσία τονίζοντας πως η χωρά δεν είναι θετική στο να δέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων επειδή από εκεί προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών, ξεκαθάρισε όμως πως όσα παιδιά και αν υπάρχουν θα κάνει το καλύτερο που μπορεί ώστε να υπάρχει ομαλή επιβίωση. Η Νορβηγία στην συνέχεια δήλωσε πως είναι ευαισθητοποιημένη για αυτό το θέμα και ότι έχει τακτοποιήσει ακόμα και το μέρος που θα ζει το καθένα τέτοιο παιδί μέχρι να ενηλικιωθεί. Από την άλλη, η Τουρκία λόγω της ύπαρξης πολλών προσφυγών δεν μπορεί να κρατήσει και να φροντίσει άλλα ασυνόδευτα παιδιά. Το αντίθετο δήλωσε και το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο δηλαδή πως θα δώσει και δωρεάν άσυλο, ακόμα, η Ιαπωνία έχει φροντίσει για εκπαίδευση και η Σλοβακία δηλώνει πως δίνει προς υιοθεσία αυτά τα παιδιά σε οικογένειες που έχουν οικονομική άνεση για να τα μεγαλώσουν σωστά . Τέλος, η Βουλγαρία, η Ελλάδα και Αυστρία τηρούν στο μέγιστο τις υποχρεώσεις τους βάζοντας επιπλέον φόρους.

       Ας περάσουμε τώρα στις ιδέες που μοιράστηκε μαζί μας η κάθε χώρα για τις εναλλακτικές μορφές φροντίδας. Την συζήτηση ξεκίνησε πάλι η Ρωσία προτείνοντας τα οικοτροφεία. Η Τουρκία συνεχίζοντας δηλώνει χαρακτηριστικά πως όλα τα παιδιά είναι ίσα και για αυτό θα πηγαίνουν όλα σε ένα σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα. Επίσης η Ισπανία παρέχει άδεια για δωρεάν διαμονή στην χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει πως διαφωνεί με τα οικοτροφεία και προτείνει να υπάρχουν εθελοντές που θα τα φροντίζουν. Από την άλλη η Σλοβακία προτείνει να ενταχθούν στα σχολεία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και βρίσκει αντιμέτωπη την Αγγλία η οποία διαφωνεί. Τέλος η Βουλγαρία και η Αυστρία είναι θετική στην πρόταση για τα οικοτροφεία.

       Κάπως έτσι εξελίχθηκε ο διάλογος μεταξύ εμπειρογνωμών κινώντας το ενδιαφέρον και τραβώντας την προσοχή του θεατή. Ολες οι πληροφορίες που μαζευτήκαν είναι πολύ σημαντικές από την πρώτη έως την τελευταία, αυτή είναι η αλήθεια όμως πως κάποιες χώρες είναι θετικές και κάποιες άλλες αρνητικές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα παιδιά δεν είναι ίσα μιας και τα δικαιώματα κάποιων καταπατούνται επειδή δεν έχουν έναν μεγαλύτερο να τα προσέχει.

  Ο Δημοσιογράφος,

Δημητρόπουλος Δημήτρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *